Met wie wil je Spreekuur gebruiken?

Goed online advies van jouw huisarts

Heb je behoefte aan advies van jouw huisarts zonder bezoek aan de praktijk? Via Spreekuur kan de huisarts goed online advies geven, omdat je alvast informatie deelt over jouw klacht, zoals een foto. Je kunt Spreekuur gebruiken wanneer het jou uitkomt. Ook als je coronaklachten hebt. Uiterlijk de volgende werkdag reageert de arts. Spreekuur is veilig en werkt gemakkelijk. Al meer dan 8.500 Nederlanders hebben het gebruikt.

Beschikbaar in:

  • Regio Amersfoort
  • Drenthe
  • Regio Barneveld
Start direct
Home header mockup
Cta icon 1

100% vergoed
door jouw zorgverzekeraar

Cta icon 2

Wanneer het jou uitkomt
een vraag stellen

Cta icon 5

Later teruglezen
van jouw advies

Cta icon 3

Recept
voor apotheek

Jouw huisarts via Spreekuur

Jouw huisarts via Spreekuur

Huisartsen die aan Spreekuur meedoen, zijn dag en nacht bereikbaar voor niet-dringende vragen. Als je klikt op ‘Start direct’, dan weet je na een korte check of je online advies kunt krijgen van jouw huisarts. Je beantwoordt vervolgens via onze veilige website vragen over jouw klachten, deelt een foto en je maakt eenmalig een account aan. Zo kan de huisarts de volgende werkdag goed voorbereid online advies geven. Als het nodig is, dan vraagt de arts om te beeldbellen. 


Waar je ook bent

Je kunt Spreekuur overal veilig gebruiken; bijvoorbeeld vanuit huis of op je werk. Omdat je niet naar de praktijk hoeft te gaan, is het contact met de huisarts in te passen in jouw dagelijkse bezigheden.

Waar je ook bent

Sms bij reactie

Je ontvangt een sms als er via chat is gereageerd op jouw vraag. Dit voorkomt dat je onnodig moet inloggen om te kijken of de huisarts al heeft gereageerd op jouw vraag.


Sms bij reactie

Teruglezen advies

Soms onthoud je niet alles wat jouw huisarts je heeft verteld. Met Spreekuur kun je altijd alle adviezen van de huisarts later nog eens teruglezen.

Teruglezen advies

Verschillende organisaties ondersteunen Spreekuur.

Klant logo
Klant logo
Klant logo
Klant logo
Klant logo

Top 3 veelgestelde vragen

Misschien heb ik het coronavirus. Kan mijn huisarts me helpen via Spreekuur?

Als jouw huisarts Spreekuur gebruikt dan kan dat. Online contact met de huisarts via Spreekuur heeft zelfs de grote voorkeur, omdat dan de kans op besmetting van andere mensen beperkt blijft. De huisarts kan meestal goed op afstand advies geven, omdat je een uitgebreide vragenlijst over jouw coronaklachten beantwoordt en omdat je foto’s kunt delen. Beeldbellen is ook mogelijk. 

Kan ik Spreekuur gebruiken in mijn regio?

Je kunt Spreekuur gebruiken met jouw huisartsenpraktijk als je in Drenthe of in de omgeving van Amersfoort en Barneveld woont en als jouw huisarts het ook gebruikt. Klik hier voor het overzicht van deelnemende huisartsenpraktijken.

Je kunt Spreekuur gebruiken met de huisartsenpost als je in de omgeving van Amersfoort, Barneveld of Rotterdam woont. Klik hier voor meer informatie.

Moet ik voor Spreekuur betalen?

Nee. Een online advies van jouw huisarts via Spreekuur wordt 100% vergoed. Wel is er soms een eigen bijdrage voor de medicijnen die de huisarts voorschrijft. Dit is ook zo bij een gewoon bezoek aan jouw huisarts.

Laatste nieuws

Klachten door de eikenprocessierups?
Laatste nieuws

Klachten door de eikenprocessierups?

Je kunt nu ook digitaal worden behandeld voor klachten door de eikenprocessierups, klachten door insectenbeten en als je een teek hebt.

Lees dit nieuwsbericht hier