Veiligheid Spreekuur.nl: betrouwbaar online advies

Om digitaal met jouw huisarts of de huisartsenpost te praten via Spreekuur.nl, hebben we jouw gegevens nodig. Bijvoorbeeld je naam, adres en gegevens over je klacht of vraag. Hoe wij omgaan met jouw gegevens lees je in de privacyverklaring. Hieronder lees je een samenvatting. 

AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)

Spreekuur.nl voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat is de wet voor de privacy. We hebben Spreekuur.nl ontwikkeld met huisartsen en verpleegkundigen. Als u uw advies vraagt op de website, moet u antwoord geven op vragen. Die vragen gaan over uw klacht of medische vraag. We hebben alle vragen laten controleren door het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zij hebben gecontroleerd of de vragen die wij de juiste vragen stellen die horen bij jouw klacht. 

MedMij-label

Spreekuur.nl heeft ook de MedMij-certificering. Dat betekent dat wij jouw medische gegevens veilig uitwisselen met jouw huisarts. En met andere zorgverleners die jouw gegevens nodig hebben om jou de beste zorg te leveren. Om de MedMij-certificering te krijgen, moeten we aan strenge eisen voldoen. Je weet dus zeker dat we goed en betrouwbaar met jouw gegevens omgaan.

Account Spreekuur.nl

Gebruik je Spreekuur.nl voor de eerste keer? Dan wordt je gevraagd om een account aan te maken. Zo controleren we jouw identiteit en kun je veilig gegevens met de huisarts delen.

Als je een account maakt op Spreekuur.nl, slaat Spreekuur.nl je gegevens op. Je kunt je gegevens daar zelf ook terugvinden. Het gaat om deze gegevens:

  • Naam, adres en woonplaats
  • Burgerservicenummer
  • Naam van je eigen huisarts
  • Telefoonnummer en e-mailadres

Wil je inloggen? Dat kan met DigiD. Of met een wachtwoord en gebruikersnaam die je zelf kiest. Voor het inloggen gebruiken wij twee-factor-authenticatie. Dat betekent dat je via twee stappen moet inloggen. Je account is daardoor extra beveiligd. En je bent de enige die toegang heeft tot je account.

Let op! Geef je inloggegevens nooit aan andere mensen. Bewaar je inloggegevens op een veilige plek, in je computer of op papier. Vind je het lastig om online dingen te regelen, en krijg je daarbij hulp van iemand? Dan kun je je inloggegevens wel aan deze persoon geven.

Laatste nieuws

Spreekuur.nl nog makkelijker in gebruik

Laatste nieuws

Spreekuur.nl nog makkelijker in gebruik

Is het je opgevallen? Spreekuur.nl heeft een fris nieuw jasje. De website is hierdoor nog makkelijker te gebruiken. Het is nu eenvoudiger dan ooit om vragen te stellen aan je huisarts of de huisartsenpost bij jou in de buurt.

Lees dit nieuwsbericht hier