Waarom medisch dossier bekijken via Spreekuur.nl?

In jouw medisch dossier staat informatie over je gezondheid. Bijvoorbeeld over je behandelingen, ziektes en medicijnen. Via Spreekuur.nl kun je je medisch dossier makkelijk en veilig bekijken. Waarom zou je dat doen via Spreekuur.nl?

Jouw medisch dossier

Jouw huisarts zet alle informatie over jouw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes je hebt. Maar ook welke onderzoeken en behandelingen je hebt gehad en welke medicijnen je gebruikt. 

Voordelen van het bekijken van jouw gegevens:

  • Heb je binnenkort een bezoek aan de huisarts? Dan is het handig om vooraf je medisch dossier te bekijken, zodat je je kunt voorbereiden. Je leest wat je de vorige keer hebt besproken. En welke medicijnen je hebt gekregen. Dat is vooral handig als je voor dezelfde klacht terugkomt.
  • Ook is het prettig om na je bezoek terug te lezen wat de huisarts tijdens jullie gesprek heeft opgeschreven. Het is soms best veel om het hele gesprek te onthouden.

Voordelen van medisch dossier bekijken via Spreekuur.nl:

  • Veel systemen laten wel medische gegevens zien, maar staan niet in een duidelijk overzicht. Ook zijn niet alle systemen makkelijk te gebruiken. Op Spreekuur.nl kan je heel makkelijk je gegevens bekijken.
  • Met Spreekuur.nl kan je meer dan alleen je medische gegevens bekijken. Je kunt hier ook digitaal contact hebben met jouw huisarts of de huisartsenpost in jouw regio.  

Laatste nieuws

Nu ook voor pijn op de borst naar digitale huisartsenpost Spreekuur.nl

Laatste nieuws

Nu ook voor pijn op de borst naar digitale huisartsenpost Spreekuur.nl

De digitale huisartsenpost en -praktijk Spreekuur.nl heeft ‘pijn op de borst’, ‘hartkloppingen’ en ‘kortademig/benauwd’, toegevoegd aan de klachten waarvoor patiënten digitale hulp kunnen zoeken. Doel is patiënten met deze klachten effectiever en sneller te triëren en door te verwijzen naar de juiste plek voor de juiste zorg. Inmiddels hebben de eerste patiënten het behandelgebied pijn op de borst doorlopen.

Lees dit nieuwsbericht hier