Welke gegevens bekijken medisch dossier?

Je kunt de gegevens over jouw gezondheid altijd terugvinden in je medisch dossier. Dat kan bijvoorbeeld via Spreekuur.nl, waar alles in een duidelijk overzicht staat. Lees hieronder welke gegevens precies in je medisch dossier staan. 

Jouw gezondheidsgegevens

Je kunt via Spreekuur.nl de volgende onderdelen van jouw medisch dossier bekijken:

  • Naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
  • Gegevens over jouw huisarts en huisartspraktijk
  • Jouw medicijnen en allergieën
  • Wanneer je bij de huisarts bent geweest en waarom
  • De medische of geestelijke klachten die de huisarts heeft opgeslagen
  • Metingen zoals bloeddruk en uitslagen
  • Correspondentie

Digitale kopie aanvragen

Je kunt online niet jouw hele medische dossier van de huisarts bekijken. Er staat heel veel informatie in je dossier. Hierdoor kun je het overzicht kwijtraken. Huisartsen en patiënten (Patiëntenfederatie Nederland) hebben daarom samen afspraken gemaakt over wat je zelf online kunt bekijken. Sommige zaken kun je online dus niet terugvinden. 

Je hebt natuurlijk het recht om ál je medische gegevens te bekijken. Dat kan ook. Daarvoor moet je een digitale kopie vragen aan je huisarts. Of je bekijkt het dossier samen met de huisarts op papier.

Laatste nieuws

Nu ook voor pijn op de borst naar digitale huisartsenpost Spreekuur.nl

Laatste nieuws

Nu ook voor pijn op de borst naar digitale huisartsenpost Spreekuur.nl

De digitale huisartsenpost en -praktijk Spreekuur.nl heeft ‘pijn op de borst’, ‘hartkloppingen’ en ‘kortademig/benauwd’, toegevoegd aan de klachten waarvoor patiënten digitale hulp kunnen zoeken. Doel is patiënten met deze klachten effectiever en sneller te triëren en door te verwijzen naar de juiste plek voor de juiste zorg. Inmiddels hebben de eerste patiënten het behandelgebied pijn op de borst doorlopen.

Lees dit nieuwsbericht hier