Wie kan mijn medisch dossier bekijken?

Jouw medisch dossier staat altijd op een veilige plek. Niet iedereen mag de informatie over jouw gezondheid bekijken. Wie mag dat wel? En hoe geef je toestemming aan mensen om in je medisch dossier te kijken?

Informatie voor huisartsen

Jouw huisarts en betrokken zorgverleners bij jouw zorg mogen je medisch dossier bekijken. Soms wil hij extra informatie over iets dat hij leest. Daar kan hij dan bij een andere zorgverlener om vragen. Soms is hij verplicht uw gegevens met anderen te delen en is uw toestemming niet nodig. 

Delen met anderen

Jouw huisarts mag gegevens uit je dossier delen als je daar uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven. De huisarts deelt je medische gegevens alleen als dat voor jouw behandeling nodig is.

Laatste nieuws

Nu ook voor pijn op de borst naar digitale huisartsenpost Spreekuur.nl

Laatste nieuws

Nu ook voor pijn op de borst naar digitale huisartsenpost Spreekuur.nl

De digitale huisartsenpost en -praktijk Spreekuur.nl heeft ‘pijn op de borst’, ‘hartkloppingen’ en ‘kortademig/benauwd’, toegevoegd aan de klachten waarvoor patiënten digitale hulp kunnen zoeken. Doel is patiënten met deze klachten effectiever en sneller te triëren en door te verwijzen naar de juiste plek voor de juiste zorg. Inmiddels hebben de eerste patiënten het behandelgebied pijn op de borst doorlopen.

Lees dit nieuwsbericht hier