Wie kan mijn medisch dossier bekijken?

Jouw medisch dossier staat altijd op een veilige plek. Niet iedereen mag de informatie over jouw gezondheid bekijken. Wie mag dat wel? En hoe geef je toestemming aan mensen om in je medisch dossier te kijken?

Informatie voor huisartsen

Jouw huisarts en betrokken zorgverleners bij jouw zorg mogen je medisch dossier bekijken. Soms wil hij extra informatie over iets dat hij leest. Daar kan hij dan bij een andere zorgverlener om vragen. Soms is hij verplicht uw gegevens met anderen te delen en is uw toestemming niet nodig. 

Delen met anderen

Jouw huisarts mag gegevens uit je dossier delen als je daar uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven. De huisarts deelt je medische gegevens alleen als dat voor jouw behandeling nodig is.

Laatste nieuws

Proef met digitale huisartsenpost Nijmegen en Boxmeer succesvol

Laatste nieuws

Proef met digitale huisartsenpost Nijmegen en Boxmeer succesvol

De proef met de digitale huisartsenpost in de regio Nijmegen en Boxmeer blijkt succesvol. Daardoor kunnen de ruim 447.000 inwoners van regio Nijmegen en Boxmeer op vrijdagavond, zaterdag en zondag hun spoedeisende zorgvragen digitaal (chatfunctie, zo nodig ondersteund met beeld) stellen aan de huisartsen-spoedposten Nijmegen en Boxmeer. Ongeveer 3800 inwoners van regio Nijmegen/Boxmeer maakten er al gebruik van en naar tevredenheid.

Lees dit nieuwsbericht hier