Bekijk jouw medisch dossier

In je medisch dossier zet de huisarts alle informatie over je gezondheid. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes je hebt of hebt gehad. Maar ook welke onderzoeken en behandelingen je hebt gehad en welke medicijnen je gebruikt. Tot slot komen ook de gesprekken die je had via Spreekuur.nl in je medisch dossier. Zo kun je het advies nog eens rustig teruglezen.

Let op: het is nog niet mogelijk om je medisch dossier op Spreekuur.nl te bekijken. We zijn er druk mee bezig. Op deze pagina lees je alvast wat er straks mogelijk is. 

Waarom jouw medisch dossier bekijken via Spreekuur.nl?

Heb je binnenkort een bezoek aan de huisarts? Of heb je eerder al eens Spreekuur.nl gebruikt, en ga je dat nu weer doen? Dan is het handig om eerst je medisch dossier te bekijken, zodat je je kunt voorbereiden. Je leest wat je de vorige keer hebt besproken met de huisarts. En welke medicijnen je hebt gekregen. Dat is vooral handig als je voor dezelfde klacht terugkomt.

Ook is het prettig om later terug te lezen wat de huisarts tijdens jullie gesprek heeft opgeschreven. Het is soms lastig om het hele gesprek te onthouden.

Hoe kan ik mijn medisch dossier bekijken? 

Je medisch dossier bekijken kan via een website die veilig met jouw gegevens omgaat. Zo’n website heet een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Spreekuur.nl is ook een PGO. Het handige van Spreekuur.nl is dat je op dezelfde website advies kunt krijgen over je klachten. 

Je medisch dossier inzien via spreekuur.nl? Zo werkt dat:

 1. Klik op op ‘start direct’. Maak een account, of log in je Spreekuur.nl al eerder hebt gebruikt
 2. Kies jouw huisartsenpraktijk en klik op de knop ‘kies gegevens’
 3. Vul jouw DigiD-gegevens in, om te bewijzen wie je bent. Dat is nodig om toegang te krijgen tot jouw medisch dossier
 4. Kies de gegevens die je wilt bekijken. Zo kun je zelf kiezen wat voor jou belangrijk is om te bekijken.

Let op: je kunt alleen de gegevens zien die hebt geselecteerd. Verwacht je een verandering in je dossier en zie je deze nog niet? Log dan opnieuw in op Spreekuur.nl en bekijk je medisch dossier opnieuw.

Medisch dossier

Welke gegevens kan ik bekijken? 

Je kunt via Spreekuur.nl de volgende onderdelen van jouw medisch dossier bekijken:

 • Je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
 • Gegevens over jouw huisarts en huisartspraktijk
 • Jouw medicijnen en allergieën
 • Wanneer je bij de huisarts bent geweest en waarom
 • De medische of geestelijke klachten die de huisarts heeft opgeslagen
 • Metingen zoals bloeddruk en uitslagen

Wie kan mijn medisch dossier bekijken? 

Huisartsen of zorgverleners die onder toezicht van een huisarts werken mogen jouw medisch dossier bekijken. Soms wil hij extra informatie over iets dat hij leest. Daar kan hij dan bij een andere zorgverlener om vragen. Soms is hij verplicht uw gegevens met anderen te delen en is uw toestemming niet nodig. De huisarts mag gegevens uit je dossier delen als je daar uitdrukkelijk toestemming voor hebt gegeven. Jouw huisarts deelt je medische gegevens alleen als dat voor jouw behandeling nodig is. 

Veiligheid en privacy Spreekuur.nl 

Om digitaal met jouw huisarts of de huisartsenpost te praten via Spreekuur.nl, hebben we jouw gegevens nodig. Bijvoorbeeld je naam, adres en gegevens over je klacht. Wij gaan betrouwbaar met jouw gegevens om. Zo voldoen we aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat is de wet voor de privacy. Lees ook onze privacyverklaring, over hoe we met jouw gegevens omgaan.

Veelgestelde vragen 

Waarvoor kun je Spreekuur.nl gebruiken, en hoe werkt het precies? Wat moet je doen als je klacht of vraag dringend is?

Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen. 

MedMij certificering 

Spreekuur.nl heeft de MedMij-certificering. Dat betekent dat wij jouw medische gegevens veilig uitwisselen met jouw huisarts en zorgverleners die onder toezicht van een huisarts werken. Om de MedMij-certificering te krijgen, moeten we aan strenge eisen voldoen. Wil je meer weten over MedMij en de MedMij-certificering? Klik dan hier. 

Laatste nieuws

Spreekuur.nl nu ook als app beschikbaar

Laatste nieuws

Spreekuur.nl nu ook als app beschikbaar

Patiënten en huisartsen kunnen vanaf vandaag ook via de app een consult afnemen. De app is een aanvulling op de webapplicatie die patiënten al sinds 2020 een gebruiksvriendelijk platform voor al hun online huisartsenzorg biedt.

Lees dit nieuwsbericht hier